Varför trailrun?

Ett av mina stora intresse de senare åren har varit OCR (hinderbana), men tyvärr så finns det inte så många lopp i min närhet och dessutom kan det bli ganska dyrt, speciellt om man skall resa och bo plus startavgift. Under vintern 2016/2017 funderade jag mycket på om man på ett prisvärtvärt sätt kunde prova något snarlikt och då insåg jag att trailrun egentligen är ett OCR utan hinder.. Jag gjorde slag i saken och kollade vad som fanns i skåne och snart hade jag köpt startplats till Åhus trailrun som är 10KM.


Dagen D

Tiden nörjade närma sig och jag hade inte direkt förberätt mig, de flesta sakerna som behövs hade jag redan köpt till tidigare OCR lopp. När jag satte mig i bilen och körde mot Åhus så hade jag litenpeoblem att hitta till loppet eftersom det var otydliga instruktioner för hur man kör. Slutligen hittade jag och parkerade bilen, efter jag parkerat så går jag mot anmälan. Anmälan gick ganska smidigt så jag funderade på hur jag skulle förvara mina saker det verkade finnas en plats man kunde lägga väskan på men jag valde att få tillbaka till bilen med väskan. När jag skulle tillbaka insåg jag att jag snart skulle starta och fick börja springa till starten. När jag kom fram till starten så var det mindre än minuten kvar så tack vare min dåliga planering hade jag fått en riktigt bra uppvärmning.Fin bana

Jag tyckte riktigt bra om banan som gick genom skog såväl som strand, detta var precis vad jag hade hoppats på när jag köpte startplatsen, jag kände direkt att jag hittat ett nytt intresse och att det kommer bli fler trailrun. Det jag inte blev lika förtjust i är att banan var 5KM som man sprang två gånger. Att man springer banan två gånger innebär att man det andra varvet springer på en söndertrampad bana. Arrangeras detta lopp 2018 så är det troligt att jag är med även då men lite mer erfaren.