Berzerk 2017
Inledning

Åter var det dags för berzeek och denna gång med inte fullt så bra förutsättningar som 2016 efter jag tillfrisknat från en förkylning i juni så tog det lång tid för ork och styrka att komma tillbaka. Väl på plats så kändes det bättre och till min glädje var mycket sig likt från förra året men inte allt. Banan hade blivigt lite längre men tyvärr kändes många av hindren lite för lätta denna gång. Nytt för mig var spjutkastning där idén kommer från spartan race, annat nytt var att träffa en korg med metallklot. 

 

Ros

Även om det inte går att beställa väder så blev det perfekt temperatur för löpning och det uppskattas. Funktionärerna på berzerk skall ha beröm för sin energi som smittar av sig, det behövs lite muntra människor för att inte tappa tempo de stunder där inte händer så mycket. En annan sak som jag tycker är viktig är att man fortfarande håller fast vid det unika i detta lopp med sina historiska inslag.

 

Ris

Jag hörde efter att i princip hela eliten sprungit förbi två hinder nämligen först ett där man skulle hoppa med en boll liknande sak (baunsing betty) runt en markering, sedan också det hinder där man skulle kasta boule klot i en korg (granaten). Tydligen hade inte funktionärerna gjort deltagarna medvetna om att de skulle göra detta. Det tycker jag som var i startgrupp1 direkt efter eliten är tråkigt eftersom jag då inte riktigt kan jämföra min tid med vinnarna  i loppet.


  

 

Efter loppet 

jag kände mig inte helt nöjd i mål utan snarare att jag borde gasat på ordentligt de sista kilometerna. Detta till trots så missade jag bara 2 hinder, nämligen repet som jag ofta haft problem med, men till min stora förvåning inget straff och det andra var att kasta boule klot (granaten) i en korg som jag fick 10 armhävningar som straff för.

Jag träffade Andreas som är en av våra svenska deltagare i OCR EM & VM samt en av arrangörerna till ultimate OCR och även en av programledarna i OCR podden. Jag kände att till trots av trötthet efter loppet måste jag gå fram och tala om att jag uppskattar deras podd som jag aldrig missar.

Efter så lånade jag dusch hos en kompis som bor i Helsingborg och sedan vidare till bishops arms där vi firade med en hamburgare och beulepudding för att återställa kalorinivån. Dessvärre kunde jag inte ta någon sedvanlig öl eftersom jag senare skulle köra bil.


Finisher  


Tack för en bra insats av alla deltagare, arrangörer samt funktionärer.