By: Anders | December 12, 2016

Vad hände/händer?
Jag har slarvat lite med att uppdatera bloggen på denna sida men nu är jag på gång igen. Vad har hänt sedan sist då? Jo jag har anmält mig till en hel del lopp under 2017 och hoppas jag inte tagit på mig för mycket. Jag har just graderat till Kyo8 i kyokushin karate så nu ligger min fokus på annat och förhoppningsvis krockar inte nästa gradering med några lopp i sommar.
 Jag skulle tro att det ända som ligger i riskzonen är Vätternrundan men det får bli ett senare problem.


Planer för 2017

Jag kan bara konstatera att det inte finns tid att pröva något nytt och bibehålla det jag gjort under 2016 och jag vill gärna variera mig lite så man inte tröttnar eller börjar prestera sämre. Det som är nytt är 2017 är trailrunning.

 

Under 2016 genomfördes följande:

 OCR

Toughest (Malmö)

Berzerk (Helsingborg)

Xtreme run (Helsingborg)

Ystad extreme challange (Ystad)

 

Cykel

Vätternrundan (300km)

Halvvättern (150km)

Vomb runt (110km)

Rosa hoppet (60km)

Ringsjön runt (35km)

 

Kampsport

Kyokushin karate (må/on/fr/lö)

Krav maga (ti/to/sö)

 

7 dagarsvecka

2016 prioriterade jag min kampsportsträning, men det blev lite mycket att ta in och resulterade i 7 dagars träningsvecka så det är framförallt här jag kommer skära ner. Jag kommer pausa krav maga träningen 2017 men fortsätter att träna kyokushin karate eftersom jag tycker fysträningen är bra och det körs fler pass per vecka. Jag kommer också att skippa halvvättern 2017 och lägga kraften på den längre Vätternrundan som jag då kör för tredje året i rad.

 

Hinderbana/OCR

Action run HBG 8km (2017-05-27)

Berserk HBG 8km (2017-07-22)

Tough viking 15km (2017-08-26)

Ystad extreme (ej klar)

 

Cykling

Vätternrundan 300km (2017-06-16 kl 20:24)

Ringsjön runt (ej klar)

Vomb runt  (ej klar)

 

Löpning

Åhus trail run 10km (2017-03-04)

Skrylleloppet 10km (2017-04-25)

Springtime (ej klar)


Kampsport

Kyokushin karate ca 90 min (må/ti/on/fr/lö)

 

Genomförande

Hur kommer jag lägga upp träningen inför detta 2017. Detta beror ju en del på men karate träningen kommer fortsätta och eventuellt ökas med 1 fightpass eftersom tisdagspassen inte längre krockar med krav maga.

Jag kommer försöka att besöka utegym och hinderbanor med tätare intervaller ju närmare vi kommer årets första OCR. Tyvärr har vi inte så många hinderbanor att träna inför OCR här i skåne men utegym är här gott om. Jag kommer också att varva löpträning och cykelträning när marken är snö och is fri. 

Category: Lopp 

Tags: Kyokushin, ocr, trailrun, cykling, 2017, planer 

Comments:

Be the first to comment ...

Post a Comment