Ystad Extreme Challange (YEC)

Igår (2016-09-03) var det dags för årets Ystad Extreme chalange och tillika årets sista hinderbana för mig. Detta är av de fyra jag gjort 2016 min personliga favorit (toughest, berzerk och xtreme run).

Jag sprang även YEC 2015 men då på en helt annerlunda bana, men även den gången kände jag att det var favoriten för det året.

Både banan och administrationen fungerade extremt bra. Funktionärerna var många och placerade på ett bra sätt, alla hjälpsamma och uppmuntande. Administrationen får också lovord från mig. 1 person före i kön och jag hade min nummerlapp och chip på mindre än en minut.


Hinderna upplevde jag att många var enkla och en nybörjare bör klara de flesta utan större problem. I YEC är det löpningen som kommer göra skillnaden om du vill få en bra placering.

 

 Vissa har påpekat att det inte delas ut medalj eller något "finisher" till deltagarrna men det är samtidigt lite av charmen i YEC tycker jag. Vill man stoltsera med sin placering så finns ju resultatlistorna på internet.

Tekniken är inte alltid pålitlig och tyvärr har jag lyckats komma åt någon knapp på min GPS klocka denna gången också. Jag vet inte exakt hur stor skada det gjorde på att mäta tid och sträcka. YEC chip hade en annorlunda tid än den jag själv mätte med min gamla forerunner 10. https://www.strava.com/activities/700120550

Jag ser fram emot att vara anmäld 2017 igen även om jag troligtvis kommer lägga mer fokus på större och längre banor i nästa år.