Igår (2017-08-26) var det min premiär för deltagandet i tough viking, och jag blev verkligen inte besviken. Upplägget var toppklass, banan var extremt bra utmärkt med snitslar och skyltar och hinderna var genomtänkta, bra funktionärer och räddningspersonal vid vattenhinder..

Jag hade varit lite oklar innan loppet för svårighetsgraden eftersom man oftast hör hur svårt tough viking är och det var både svårt och utmanande för mig men absolut inget som var omöjligt. De hinder jag oftast har problem med på andra OCR är repklättringen och rampen och när man då dessutom hört att rampen är rekordhög och repen på repklättringen 2016 skulle vara så tjocka att fotlås inte fungerade så kunde man förvänta sig att det skulle gå dåligt på dem, men det gjorde det absolut inte. Rep Klättringen var för mig ett av de lättare hindren och rampen var inte lätt men på tredje försöket fick jag tag i repstumparna som hänger ner från ovansidan också men lite hjälp från andra deltagare var man uppe.

 

Det som gick dåligt var Bäckström Mud Charge i början av loppet, för det kändes inte så mycket som lera utan snarare som snabbtorkande fönster kitt eller lim, helt omöjligt att röra sig den första av de två sektionerna men slutligen kom jag förbi efter att nästan tappat mina kläder. Den andra sektionen kom jag ihåg tipset som Andreas på OCR podden gav. lyssnarna “hålla sig i sidan av hindret” och när jag gjorde det så var det förhållandevis enkelt.

Resultat av den första delen av hindret var att jag var täckt av lera från halsen ner och det gjorde mina kläder extremt tunga under en lång del av loppet. Nästa hinder var metro hindret som kom precis efter, detta skulle man skulle dyka under en konstruktion vilket inte brukar vara några problem för mig men utmattningen från leran och extrema kylan gjorde att jag hyperventilerade och med noll i sikt under ytan efter att all lera runnit av gjorde det jobbigt för mig men jag kom förbi till slut. Det hinder de kallar shortrope misslyckas jag däremot med eftersom jag fortfarande var lerig och inte fick ordentligt grepp. Även ninjasteps som egentligen är ett lätt hinder tappade jag greppet på för mina terrängskor bara gled.


När jag kom i mål såg jag på min GPS klocka att loppet inte var 15km som det stod, utan 17km och det gillas för vad vore ett OCR om det vore enkelt.


Mitt betyg blir högt för detta OCR

Arrangemang 8/10

Svårighetsgrad 8/10

Hinder 8/10

Upplevelse 10/10


Jag kommer springa fler tough viking, och nu när jag vet hur svårt lerhindret är så skall jag passa mig för att fastna där, kanske jag får abstinens och provar ett av de kortare tough viking loppen bara för att slippa vänta ett helt år till nästa på Kungliga Djurgården.


Lerig, blöt, kramp, lycklig 😉OBS !!!!!! Det är inte jag i filmen nedan